Inicio > Libros para vivir mejor > Publicacions en català > La Conca de Tremp, celler del Pirineu
 • img-book

  Laureà Pagarolas i Sabaté, Xavier Tarraubella i Mirabet,

La Conca de Tremp, celler del Pirineu

Autores:

Laureà Pagarolas i Sabaté

,

Xavier Tarraubella i Mirabet

Dos mil anys de vinya i vi
El conreu de la vinya, integrant de la trilogia mediterrània juntament amb els cereals i l’olivera, arrela en els mateixos orígens de la nostra cultura. I el vi ha tingut secularment un alt valor afegit i ha esdevingut un element de prestigi, de celebració i de gaudi. La Conca de Tremp, una terra que ha patit les conseqüències derivades d’un
cert aïllament de la resta del país, ha destacat pel conreu de la vinya i la producció de vi, el qual ha incidit especialment en l’economia, la societat i la cultura de la zona. La presència, encara avui, de cellers i cups en moltes cases dels seus pobles constitueix un testimoni inqüestionable d’aquest fenomen i de la tradicional funció de la Conca de celler del Pirineu, des de la Vall d’Aran fins a Andorra.
Aquest llibre dóna, de manera divulgativa però alhora rigorosa, una visió transversal d’aquest conreu, és a dir, no només de la seva evolució en el decurs dels segles, sinó també del seu comerç i consum, dels sistemes tradicionals de producció i dels aspectes relacionats amb la toponímia i el folklore, a més d’una visió del present i de les seves perspectives de futur. I això en un moment en què la vinya de la Conca està en procés de recuperació, amb la creació de cellers que produeixen i comercialitzen vins d’alçada amb un segell de qualitat. Al capdavall, aquesta obra contribueix a dotar de relat històric i de context un sector que ha d’actuar decididament com a factor dinamitzador i de desvetllament econòmic del territori.
Detalle del libro "La Conca de Tremp, celler del Pirineu"

ISBN: 9788416904662
Encuadernacion: Dura
Publish Date: 27/07/2017
Page Count: 288
Dimensiones: 22,5 x 26 cm

  Doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona. Des de 1988 és director tècnic de l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona, dependent del Col·legi de Notaris de Catalunya, on s’incorporà el 1978. Ha estat professor associat d’arxivística de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
   Llicenciat en Història Contemporània i Diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona. Arxiver de l’Ajuntament de Barcelona des de 1987, ha estat director de l’Arxiu Municipal Administratiu (1995-2002) i, des d’aleshores i fins a l’actualitat, és director de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

   “La Conca de Tremp, celler del Pirineu”

   El responsable del tratamiento de los datos personales facilitados en los comentarios es Profit Editorial, S.L., quien tiene un interés legítimo en tratarlos con la finalidad de aportar opiniones a nuestros productos. Tiene derecho acceder, rectificar y suprimir sus datos, así como otros derechos, como explica en el apartado Sobre sus datos y LOPD.

   Este libro aún no tiene reseñas.