Inicio > Publicalis > Narrativa > Pallars Jussà
 • img-book

  Jordi Peró Enjaume, Núria Nolasco Azuaga,

Pallars Jussà

El Pallars, un territori per gaudir tot l’any.

Autores:

Jordi Peró Enjaume

,

Núria Nolasco Azuaga

El Pallars Jussà és una comarca molt rica en història, arqueologia, geologia, tradicions culturals i activitats esportives que es poden gaudir al llarg de tot l’any. És també un territori desconegut per a molta gent, tot i ser un pas important cap a l’Alt Pirineu. Aquesta publicació vol convidar els pallaresos i pallareses a descobrir racons increïbles del Pallars Jussà, així com les possibilitats que ofereix tot l’any en l’àmbit cultural, lúdic i esportiu i que són al seu abast. També es vol donar a conèixer més i millor la comarca, per ajudar a atraure visitants ocasionals d’arreu i reivindicar la gran varietat d’activitats que s’hi poden dur a terme.

Per aconseguir aquests objectius, Jordi Peró ha posat a disposició part del seu fons fotogràfic, que arriba als lectors en una edició coordinada per Núria Nolasco i en la qual han participat diversos col·laboradors destacats dins del panorama literari i cultural pallarès. Les sorprenents imatges del llibre permeten mostrar la diversitat paisatgística del territori, els seus principals elements patrimonials i la seva riquesa cultural. L’estructura de l’obra proposa una presentació de la comarca des del punt de vista geogràfic, geològic i històric, i quatre capítols que recreen l’evolució del paisatge al llarg de les diferents estacions de l’any. A més, recull propostes d’activitats populars que es fan a la comarca de forma periòdica. L’espectacularitat de les fotografies es complementa i s’enriqueix amb comentaris qualitatius d’experts coneixedors del territori en les seves diferents vessants.

 

Detalle del libro "Pallars Jussà"

ISBN: 9788419841407
Encuadernacion: Rústica
Publish Date: 2024
Page Count: 276
Dimensiones: 30 x 21 cm

  Jordi Peró Enjaume (Tremp, 1967) és fotògraf autodidacta amb una llarga trajectòria en l’àmbit de la fotografia de paisatge. Col·labora habitualment amb diferents institucions d’àmbit local i comarcal i difon les seves imatges a través de diverses publicacions, premsa escrita, mitjans audiovisuals i exposicions. Entre els seus premis més destacats figuren el 1r Premi del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (2011) i el 1r premi Metereoreportage (2012 i 2013). És membre de la XOM del Pallars Jussà.
   Núria Nolasco Azuaga (Badalona, 1969) és llicenciada en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Barcelona. Des de 1998 treballa a Veclus, on ha desenvolupat la seva tasca professional com a arqueòloga i patrimonialista realitzant estudis documentals i arquitectònics. Ha realitzat diferents recerques sobre el patrimoni històric i arqueològic de la comarca del Pallars Jussà, on resideix des de l’any 2001, destacant les campanyes al jaciment tardoromà de Sant Martí de les Tombetes i a la col·legiata de Santa Maria de Mur.

   “Pallars Jussà”

   El responsable del tratamiento de los datos personales facilitados en los comentarios es Profit Editorial, S.L., quien tiene un interés legítimo en tratarlos con la finalidad de aportar opiniones a nuestros productos. Tiene derecho acceder, rectificar y suprimir sus datos, así como otros derechos, como explica en el apartado Sobre sus datos y LOPD.

   Este libro aún no tiene reseñas.