• img-book

    Joana Blanch

Menjàvom del que tenívom

Vivències i receptes de les padrines de Cardós

Autor:

Joana Blanch

Menjàvom del que tenívom. Vivències i receptes de les padrines de Cardós podríem considerar que és en si mateix com una tupina, un recipient omplert de records, coneixement i receptes que ens conviden a seure a taula o a la vora del foc, o fins i tot a plantar-nos davant dels fogons per reviure unes maneres de fer. Al mateix temps, vol ser un homenatge a les veïnes, mestresses, filles, germanes, mares, padrines i repadrines, que han mantingut lo foc viu de les llars de tots els pobles que es troben entre el Forat de Cardós i el Port de Tavascan, i de Lo Calbo al Pla de Nequa.

Les dones han estat el pilar de les cases en tant que han estat les encarregades de realitzar i sostenir les tasques imprescindibles per a la producció d’aliments i la reproducció en una economia tradicional basada en l’autosuficiència. L’hort, la cuina, la bugada, la cura i una part important de la feina al camp l’han dut a terme històricament les dones i, paradoxalment, dites tasques i coneixements associats han estat sovint poc valorats i visibilitzats.

Per tal de poder entendre la vida de les dones en el passat en el context social i cultural de la vall de Cardós, recuperar el coneixement tradicional i posar en valor la saviesa i existència de les avui padrines, s’han realitzat 19 entrevistes a totes aquelles dones que han volgut participar en el projecte i que tenen vivències de l’estil de vida a la vall de Cardós des dels anys 30-40 fins a l’actualitat.

Compra y descarga el libro “Menjàvom del que tenívom” en ebook en AmazonGoogle PlayItunes o Amabook.

Detalle del libro "Menjàvom del que tenívom"

ISBN: 9788419841612
Encuadernacion: Rústica
Publish Date: 2024
Page Count: 144
Dimensiones: 15 x 19

“Menjàvom del que tenívom”

El responsable del tratamiento de los datos personales facilitados en los comentarios es Profit Editorial, S.L., quien tiene un interés legítimo en tratarlos con la finalidad de aportar opiniones a nuestros productos. Tiene derecho acceder, rectificar y suprimir sus datos, así como otros derechos, como explica en el apartado Sobre sus datos y LOPD.

Este libro aún no tiene reseñas.