• img-book

    Lorena Farràs

Mur al descobert

Descobrint la història del romànic català.

Autor:

Lorena Farràs

Fa més d’un segle, les pintures romàniques de l’absis de l’església de Santa Maria de Mur (Pallars Jussà) van ser arrencades i venudes als Estats Units, d’on no han tornat mai més. Aquest esdeveniment va suposar un punt d’inflexió en la preservació i la protecció de l’art a Catalunya, ja que, per evitar més casos com el de Mur, el Govern de l’època va ordenar arrencar la resta de pintures murals romàniques del Pirineu i d’altres zones del territori i les va dipositar a l’actual Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Mur al descobert narra els fets de la redescoberta de les pintures i la seva arrencada i venda posterior. Tot de la mà de deu dels seus protagonistes: quatre excursionistes científics, un d’ells l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner; el president de la Mancomunitat, Enric Prat de la Riba; el col·leccionista Lluís Plandiura i Pou; Josep Farràs i Serradell, el mossèn que va vendre les pintures; els Steffanoni, els italians que van fer l’arrencament; Arthur Fairbanks, el llavors director del Museu de Boston; i Joaquim Folch i Torres, que va endegar la campanya de salvament.

Compra y descarga el libro “Mur al descobert” en ebook en AmazonGoogle PlayItunes o Amabook.

ISBN: 9788419212580
Encuadernacion: Rústica
Publish Date: 2022
Page Count: 120
Dimensiones: 24 x 18,7 cm

    Lorena Farràs es periodista freelance. Col·labora regularment amb el diari La Vanguardia, on escriu sobre economia verda i casos d’empreses emergents amb seu a Catalunya. Va ser la responsable de comunicació dels actes amb motiu del centenari de l’arrencament de les pintures romàniques de la canònica de Santa Maria de Mur. Actualment escriu des del Pallars Jussà, comarca on va néixer l’any 1984 i on ha establert la seva residència després d’haver viscut algun temps a Barcelona.

    “Mur al descobert”

    El responsable del tratamiento de los datos personales facilitados en los comentarios es Profit Editorial, S.L., quien tiene un interés legítimo en tratarlos con la finalidad de aportar opiniones a nuestros productos. Tiene derecho acceder, rectificar y suprimir sus datos, así como otros derechos, como explica en el apartado Sobre sus datos y LOPD.

    Este libro aún no tiene reseñas.