Inicio > Publicalis > Ensayo > Apunts demográfics i biogràfics de la població de Castellvell del Camp entre 1658 i 1737 a partir dels llibres sagramentals
 • img-book

  Enric Valls Giménez

Apunts demográfics i biogràfics de la població de Castellvell del Camp entre 1658 i 1737 a partir dels llibres sagramentals

Rodalia de Reus

Autor:

Enric Valls Giménez

A partir de la informació registrada en els llibres sagramentals de la parròquia de Castellvell del Camp —a uns dos quilòmetres de Reus—, l’autor aborda qüestions diverses referides a la fecunditat, la nupcialitat, la mortalitat o la migració com a variables rellevants per explicar l’estructura i els canvis de la població haguts en un període singular, caracteritzat, precisament, pel redreçament demogràfic general. S’hi presenten recomptes i consideracions, entre d’altres, del nombre de fills per família, els primsenyats, les bessonades, els matrimonis mixtos, els llocs de procedència dels contraents forans, les causes de defunció, les
edats de la gent al casament o els anys de vida. Les taules i gràfics amb què es representen les dades demogràfiques es complementen amb apunts biogràfics sobre les persones a les quals es refereixen. Es fa un retrat més detallat dels veïns de Castellvell amb un ofici acreditat: ferrers, rajolers i terrissaires, mestres de minyons, calciners, forners i flequers, i pastors de ramats.

Compra y descarga el libro “Apunts demográfics i biogràfics de la població de Castellvell del Camp entre 1658 i 1737 a partir dels llibres sagramentals” en ebook en AmazonGoogle PlayItunes o Amabook.

Detalle del libro "Apunts demográfics i biogràfics de la població de Castellvell del Camp entre 1658 i 1737 a partir dels llibres sagramentals"

ISBN: 9788412645613
Encuadernacion: Rústica
Publish Date: 2023
Page Count:
Dimensiones: 15,3 x 23 cm

  Enric Valls és nascut a Reus. Estudià a la Universitat de Barcelona les carreres d’Història Moderna i Contemporània i de Psicologia, obtenint els títols de llicenciat i de doctor, respectivament. La seva tesi doctoral portà com a títol Ensenyança i aprenentatge dels continguts procedimentals. Una proposta referida a l’àmbit de la història, i sovint els seus treballs han tingut com a àmbit d’aplicació les matèries de ciències socials i, particularment, de la història. Ha estat professor de la Universitat Rovira i Virgili, dedicant-se preferentment a la formació de docents en el camp de la psicologia de l’educació, i també ha estat consultor de la Universitat Oberta de Catalunya en matèries de psicopedagogia. Ha publicat diversos llibres, capítols, articles, ressenyes i altres, i ha col·laborat amb les administracions educatives, la majoria de vegades a l’entorn de temes relacionats amb l’aprenentatge, l’ensenyança i l’avaluació de continguts dels currículums escolars.

  “Apunts demográfics i biogràfics de la població de Castellvell del Camp entre 1658 i 1737 a partir dels llibres sagramentals”

  El responsable del tratamiento de los datos personales facilitados en los comentarios es Profit Editorial, S.L., quien tiene un interés legítimo en tratarlos con la finalidad de aportar opiniones a nuestros productos. Tiene derecho acceder, rectificar y suprimir sus datos, así como otros derechos, como explica en el apartado Sobre sus datos y LOPD.

  Este libro aún no tiene reseñas.