Inicio > Libros para vivir mejor > Publicacions en català > La sanitat a la cruïlla post-COVID
 • img-book

  Ricard Meneu, Vicente Ortún i Rosa Urbanos

La sanitat a la cruïlla post-COVID

Finançament, organització i gestió

Autor:

Ricard Meneu, Vicente Ortún i Rosa Urbanos

La sanitat a la cruïlla post-COVID respon a un encàrrec del Cercle de Salut i té com a objectiu conèixer a fons el finançament, l’organització i la gestió d’una sanitat que, al món desenvolupat, es troba clarament en una cruïlla postpandèmia, centrant l’anàlisi en el sistema sanitari espanyol i recollint les peculiaritats catalanes, per dibuixar –a partir de les millors proves disponibles– les polítiques graduals que han de consolidar el nostre estat del benestar, tot evitant la recent deriva cap al sistema beneficoprivat del qual provenim. Vicente Ortún, cofundador del CRES i catedràtic emèrit contractat d’Economia i Empresa de la UPF, Rosa Urbanos, catedràtica d’Economia Aplicada a la Complutense de Madrid, i Ricard Meneu, vicepresident de la Fundación Instituto de Investigación en Servicios de Salud de València, un cop analitzada l’evolució recent del Sistema Nacional de Salut (SNS) a Catalunya i Espanya, fonamenten acadèmicament el redisseny institucional en les dimensions de governança, finançament, planificació, compra i gestió de la utilització, cartera de serveis, orientació vers l’atenció primària i competència per comparació en qualitat i resultats. Cadascun dels sis capítols (els dos últims dedicats a recursos humans i atenció a la ciutadania) inclou un resum al final i recull, en requadres, diferents casos.

El Cercle de Salut és una associació creada l’any 2017 per promoure el debat i la millora del model sanitari català. El Cercle impulsa el diàleg, elabora estudis i opina públicament sobre qüestions de política sanitària catalana. El seu objectiu és contribuir a perfeccionar i actualitzar el model sanitari català que es va construir els anys 80 del segle passat, quan la Generalitat de Catalunya va assumir la gestió de la sanitat pública. El model sanitari català es basa en un finançament públic provinent dels impostos, una cobertura universal i una provisió de serveis mixta. Aquest model condensa els esforços per promoure l’assistència sanitària que la societat catalana, sense suport estatal, ha anat construint en els darrers segles.

Detalle del libro "La sanitat a la cruïlla post-COVID"

ISBN: 9788419212924
Encuadernacion: Rústica
Publish Date: 2023
Page Count: 144
Dimensiones: 15,3 x 23 cm

  Ricard Meneu és llicenciat en Medicina per la Universitat de València, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, màster en Economia de la Salut i Gestió Sanitària (Universitat d’Alacant) i doctor en Economia (Universitat de València). És vicepresident de la Fundación Instituto de Investigación en Servicios de Salud i investigador afiliat al CRES-UPF. Vicente Ortún és catedràtic emèrit en servei actiu d’Economia i Empresa a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Investigador principal del CRES-UPF. Delegat de la UPF al TecnoCampus i membre dels consells rectors del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona i de la UPF. Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari. https://www.upf.edu/web/vicente-ortun Rosa Urbanos és catedràtica d’Economia Aplicada a la Universidad Complutense (UCM). Va ser directora de l’Observatori del Sistema Nacional de Salut (2003-2004), assessora en el gabinet de la ministra de Sanitat (2004-2007) i directora general de Cooperació Autonòmica en el Ministeri d’Administracions Públiques (2007-2008). Actualment forma part del Consell Assessor de Sanitat, és membre de l’Equip de Planificació i Coordinació per a l’Avaluació de l’Acompliment del Sistema Nacional de Salut davant la pandèmia de la COVID-19, i presidenta de la Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitaria (SESPAS).

  “La sanitat a la cruïlla post-COVID”

  El responsable del tratamiento de los datos personales facilitados en los comentarios es Profit Editorial, S.L., quien tiene un interés legítimo en tratarlos con la finalidad de aportar opiniones a nuestros productos. Tiene derecho acceder, rectificar y suprimir sus datos, así como otros derechos, como explica en el apartado Sobre sus datos y LOPD.

  Este libro aún no tiene reseñas.