• img-book

    Núria Aymerich

Mossos

La transformació cap a la excel.lència dels Mossos.

Autor:

Núria Aymerich

El gran èxit del lideratge a la policia, dels Mossos, és deixar de dir «això és així perquè ho dic jo». Un cos policial ha de funcionar amb jerarquia, és evident. Les ordres jeràrquiques s’han de complir perquè no són capritxoses, però l’èxit és aconseguir que un cap doni ordres amb sentit, i que el subordinat, encara que no tingui tot el coneixement per comprendre què està passant (per exemple, si parlem de risc d’atac terrorista) confiï en què aquella ordre té sentit. Arribar a aquest punt s’aconsegueix quan tota la direcció, en tots els nivells jeràrquics, està harmonitzada per un lideratge. Cada persona en el cos té valor per si mateixa, cada comandament sap definir objectius i fer treballar en equip. Quan un comandament sap passar de treball de grup a treball en equip, aconsegueix l’èxit. I aquest
model de lideratge transformacional és aplicable tant a un cos policial com els altres tipus d’organtizació bé sigui empresarial, social o política.

Aquest llibre recull un viatge de gairebé cinc anys. Els que Núria Aymerich va estar dirigint l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Com a experta formadora en lideratge transformacional, va proposar implantar el model al cos de Mossos d’Esquadra. Aquesta és la crònica d’un treball en equip, colze a colze, amb el Major Josep Lluís Trapero i comissaris com Joan Carles Molinero, Josep Lluís Rossell o Emili Quevedo.

Un exemple pràctic d’implantació d’un model de lideratge transformacional, lideratge per valors o lideratge ètic, en una organització complexa de qualsevol tipus de naturalesa. Conèixer d’aprop una etapa del cos de Mossos d’Esquadra en la que van passar de la majoria d’edat a l’excel·lència. Un material rigorós i pràctic, a l’hora que amè, que pot aplicar-se a qualsevol cos policial, estatal, autonòmic i local de qualsevol país del món. La crònica d’uns anys en què el cos de Mossos es va transformar fins a convertir-se en una policia de prestigi europeu.

Compra y descarga el libro “Mossos” en ebook en AmazonGoogle PlayItunes o Amabook.

9,99 € |

Comprar libro en e-book

9,99 € |

Comprar libro en e-book

ISBN: 9788419212764
Encuadernacion: Rústica
Publish Date: 2023
Page Count: 168
Dimensiones: 15,3 x 23 cm

    Núria Aymerich és llicenciada en Ciències (UAB) i s’ha format en diferents disciplines que fomenten el desenvolupament amb qualitat de les organitzacions i ho ha fet seguint diversos programes de formació en diverses institucions com: Massachussets Institute of Technology (MIT), Harvard Kennedy School, IESE, The Coaches Training Institute (CTI), Organization Relationship Systems Coaching (ORCS), entre altres. Ha estat emprenedora i empresària durant 30 anys en el camp de formació empresarial i pionera en el desenvolupament de lideratge a Espanya. Ha estat directora general a la Generalitat de Catalunya i membre del Consell de Direcció del Departament d’Interior. Ha estat directora de l’ISPC (Institut de Seguretat Pública de Catalunya – Escola de Policia i Escola de bombers i protecció civil) en el que va impulsar el procés de transformació del cos de Mossos d’Esquadra amb el model de lideratge transformacional. També va impulsar la creació del Centre de lideratge i la creació del Grau universitari en Seguretat, pioner a Europa, així com diferents estudis de màsters lligats amb la seguretat. És membre del Consell Social de la Universitat de Barcelona des del 2010, així com patrona de diferents entitats. Segueix dirigint i implantant canvis organitzacionals fonamentats en aquest model de lideratge transformacional en entitats de llarga trajectòria així com formadora i conferenciant.

    “Mossos”

    El responsable del tratamiento de los datos personales facilitados en los comentarios es Profit Editorial, S.L., quien tiene un interés legítimo en tratarlos con la finalidad de aportar opiniones a nuestros productos. Tiene derecho acceder, rectificar y suprimir sus datos, así como otros derechos, como explica en el apartado Sobre sus datos y LOPD.

    Este libro aún no tiene reseñas.