Inicio > Libros de empresa y negocios > Publicacions en català > Creació i gestió d’empreses socials
 • img-book

  Ramon Bastida · Jasmina Berbegal · Joaquim Cas- tañer · Blai Collado · M. Dolors Gil · Nina Magomedova · Alba Manresa · Mercè Martin · Marta Mas · Víctor Moliner · Yannis Pierrakis · Neus Vila.

Creació i gestió d’empreses socials

Autor:

Ramon Bastida · Jasmina Berbegal · Joaquim Cas- tañer · Blai Collado · M. Dolors Gil · Nina Magomedova · Alba Manresa · Mercè Martin · Marta Mas · Víctor Moliner · Yannis Pierrakis · Neus Vila.

En aquest llibre s’analitzen els aspectes més rellevants de la creació i gestió d’empreses de l’economia social. El llibre ha estat dissenyat amb un doble objectiu. Des d’un punt de vista teòric, presenta els conceptes i tècniques que poden utilitzar-se per crear, gestionar i finançar empreses de l’economia social. D’altra banda, des d’un punt de vista pràctic, pretén il·lustrar amb casos d’estudi i exercicis la realitat d’aquest tipus d’empreses, molt arrelades al nostre territori. Tots els capítols inclouen un cas d’estudi o exercici resolt i diverses preguntes d’autoavaluació per comprovar que s’han entès els conceptes inclosos en el capítol.
El llibre consta de vuit capítols. El primer versa sobre els conceptes fonamentals de la creació i gestió d’empreses socials. A continuació, en el segon capítol es presenten els diferents models de negoci com a pont entre les necessitats socials i les oportunitats de negoci. En el tercer capítol es descriuen les metodologies i eines per mesurar l’impacte social. El quart es centra en el règim intern i l’organització de les empreses socials. A continuació, en el cinquè capítol s’explica com és la gestió de la diversitat en aquest tipus d’empreses. En el següent es descriuen les principals estratègies de màrqueting i comunicació. El setè capítol es centra en el procés de planificació econòmico-financera. I finalment, en l’últim capítol es presenten metodologies d’avaluació d’inversions i finançament d’empreses de l’economia social.

Detalle del libro "Creació i gestió d’empreses socials"

Encuadernacion: Rústica
Publish Date: 2021
Page Count:

  Marta Mas i Machuca és llicenciada amb Premi Extraordinari en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat de Navarra i doctora per la Universitat Politècnica de Catalunya (Cum Laude). En l'actualitat és la degana de la facultat de Ciències Econòmiques i Socials de la Universitat Internacional de Catalunya. Ha participat des del curs 2017/2018 al programa ARACOOP, promovent formació i divulgació de l'economia social i cooperativa. Dins de l'àmbit docent, ha introduït metodologies docents innovadores. Ha participat també en diferents projectes de recerca dins de l'àmbit de l'economia i innovació social. Recentment, l’atorgat per la Fundació Roca Gales i ACCID. També és membre i representant de la seva universitat del Yunus Social Business Centre (YSBC). Ha publicat diversos articles en revistes acadèmiques d'alt impacte i participat en congressos tant a nivell nacional com internacional. Ramon Bastida i Vialcanet és doctor en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment, és professor a temps complet de l'àrea de Comptabilitat i Finances a la UPF Barcelona School of Management. També és professor de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra. Les seves principals línies d'investigació se centren en la millora de la informació financera i la gestió de les empreses de l'economia social, i de les noves organitzacions sorgides al voltant de l’economia col·laborativa. Ha publicat articles en revistes científiques indexades a nivell nacional i internacional, ha participat en la publicació de diversos llibres i en diversos projectes de recerca amb finançament relacionats amb les seves àrees de recerca. També ha realitzat estades de recerca internacionals a les Universitats de Montpeller i Liège.

  “Creació i gestió d’empreses socials”

  El responsable del tratamiento de los datos personales facilitados en los comentarios es Profit Editorial, S.L., quien tiene un interés legítimo en tratarlos con la finalidad de aportar opiniones a nuestros productos. Tiene derecho acceder, rectificar y suprimir sus datos, así como otros derechos, como explica en el apartado Sobre sus datos y LOPD.

  Este libro aún no tiene reseñas.